POGLEDAJTE kako očuvati izgled svoje odjeće!
[caption id="attachment_144911" align="alignnone" width="827"] FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES[/caption]Ne trebate trošiti novac na kemijsko čišćenj...
Mnogima je sladoled omiljena poslastica, a osim što nas u ljetnom periodu hladi, on može doprinijeti vašem zdravlju. Evo zašto je dobro jesti sladoled.
Bogat je kalcijem
Odrasloj osobi dnevno je potrebno oko 1.000 mg kalcija, dok trudnice i djeca imaju povećanu potrebu za tim mineralom.
Zbog mlijeka i slatkog vrhnja kao osnovnih namirnica u proizvodnji sladoled ova namirnica će dobro poslužiti kao jedan od izvora ne samo kalcijuma, već i vitamina A i vitamina B.
Pomaže u održavanju tjelesne težine
Zbog postotka šećera i mliječne masti, ova poslastica idealno ohlađena na -6 stupnjeva Celzijevih smatra se ubojicom dobre linije.
Međutim, neke studije tvrde kako kalcij smanjuje njegovu kalorijsku vrijednost koja iznosi između 125 i 300 kalorija na 100 grama proizvoda.
Bogat je vitaminima i antioksidansima
Voćni sladoled koji se priprema od smrznutog ili svježeg voća sadrži dosta vitmanina, dok onaj s okusom kave i čokolade, ako se zaista priprema od pravih zrna kave i kakaa, osigurava dozu antioksidansa polifenola koji štiti srce.
Izvor: Prva.rs