Tri razloga da uživate u sladoledu ovog ljeta

by | 14 lipnja, 2014

Mnogima je sladoled omiljena poslastica, a osim što nas u ljetnom periodu hladi, on može doprinijeti vašem zdravlju. Evo zašto je dobro jesti sladoled.

sladoled

Bogat je kalcijem

Odrasloj osobi dnevno je potrebno oko 1.000 mg kalcija, dok trudnice i djeca imaju povećanu potrebu za tim mineralom.

Zbog mlijeka i slatkog vrhnja kao osnovnih namirnica u proizvodnji sladoled ova namirnica će dobro poslužiti kao jedan od izvora ne samo kalcijuma, već i vitamina A i vitamina B.

Pomaže u održavanju tjelesne težine

Zbog postotka šećera i mliječne masti, ova poslastica idealno ohlađena na -6 stupnjeva Celzijevih smatra se ubojicom dobre linije.

Međutim, neke studije tvrde kako kalcij smanjuje njegovu kalorijsku vrijednost koja iznosi između 125 i 300 kalorija na 100 grama proizvoda.

Bogat je vitaminima i antioksidansima

Voćni sladoled koji se priprema od smrznutog ili svježeg voća sadrži dosta vitmanina, dok onaj s okusom kave i čokolade, ako se zaista priprema od pravih zrna kave i kakaa, osigurava dozu antioksidansa polifenola koji štiti srce.

Izvor: Prva.rs