Trostruki užitak

by | 5 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 400 g šećera
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 150 g mljevenih oraha
  • 1 l mlijeka
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 2 pudinga od vanilije
  • 250 g maslaca
  • 1 pakiranje ”petit beurre” keksa

Kora:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti 6 bjelanjaka u čvrst snijeg, a potom dodavati 200 g šećera muteći cijelo vrijeme.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati brašno, mrvice i mljevene orahe, pa lagano promiješati.
3. Pravokutni pleh obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći je dok ne porumeni. Pečenu koru preliti sa 2 dl mlijeka.

Krema:

1. U dublju posudu uliti 6 dl mlijeka i staviti kuhati.
2. Posebno umutiti 2 pudinga od vanilije, 200 g šećera, žumanjke i 2 dl mlijeka.
3. Dobivenu mješavinu dodati u kipuće mlijeko i kuhati, uz stalno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.
4. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi, a zatim je pomiješati s pjenasto umućenim maslacem i podijeliti na dva dijela.
5. U jedan dio staviti 100 g otopljene čokolade i dobro promiješati kako bi se dobila smeđa krema.

Završni postupak:

1. Pečenu koru premazati žutom kremom, pa poslagati red keksa prethodno natopljenog u mlijeku, a preko nanijeti smeđu kremu.
2. Tortu ukrasiti sa 100 g ribane čokolade.

Izvor: Dobra hrana