Tokofobija: kako prevladati strah od porođaja?
Otprilike 14 posto žena doživljava tokofobiju, odnosno ekstremni strah od porođaja. Problem je itekako stvaran i pogađa više žena nego što mislimo,...
Mnoge žene imaju posebne želje i kombinacije namirnica i okusa tijekom trudnoće.
No dobra je stvar što je u posljednje vrijeme osnažila svijest o potrebi i važnosti zdrave, uravnotežene prehrane. Puno manjih obroka i puno tekućine jednostavna je formula koja će trdudnice održavati zdravima i u formi, a djeca će dobiti sve potrebne nutritivne vrijednosti koje su im potrebne za razvoj.
Ipak, ponekad je teško iskombinirati sve zdrave namirnice u mnogo različitih obroka tijekom devet mjeseci. Stoga smo pronašli zanimljiv prijedlog kojim možete obogatiti prehranu trudnica. Zavirite u zanimljiv recept i zadovoljite svoju želju za zdravim i ukusnim zalogajima.
Slatki krumpir i recept za ghee
Uzmite slatki krumpir i pretvorite ga u zdravu grickalicu.
Zagrijte pećnicu na 250 °C, dobro operite i osušite slatki krumpir i probodite kožu vilicom 5-6 puta. Slatki krumpir stavite na lim za pečenje i pecite 45 minuta. Kad vilica lako klizi kroz krumpir, znači da je gotovo, kako piše The Skinny Confidential.
Prednosti slatkog krumpira:
Ghee
Ghee obično preporučuju specijalisti za ayurvedu. Riječ je o jednoj od najboljih stvari koje možete staviti u svoje tijelo, posebno kada ste trudni. Razlika između ghee maslaca i običnog je u tome što ghee ima manje laktoze nego maslac. Ima i nešto drukčiji okus, ali se vrlo lako prilagodi i tako je ukusan na slatkom krumpiru.
Prednosti ghee maslaca:
Zatim ćete slatki krumpir nadopuniti sjemenkama šipka. Pokušajte ih zagrijati u mikrovalnoj, a zatim ih vilicom ubaciti u namirnice. Odlično se slažu s brojnim namirnicama, mineralnom vodom, na vrhu pizze, u zdjeli s voćem, ubacite ih smoothiese, povrh salate…
Prednosti sjemenki šipka:
Zatim, za krajnji dodir, dodajte cimet.
Prednosti cimeta:
Ako biste htjeli ovo malo zasladiti, možete dodati čak i nekoliko kapi javorovog sirupa. Apsolutno je ukusno. Da bi ovo jelo postalo cjelovit obrok, probajte dodati kukuruz. Samo zdjela kukuruza sa začinjenim umakom.