1. Papriku baburu i luk narezati na kockice, ljutu papričicu na kolutove, a peršin i češnjak sitno nasjeckati. 2. U teflonskoj tavi na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati papriku baburu i ljutu papričicu te pirjati dok povrće ne omekša. 3. U omekšalo povrće dodati meso i peršin, začiniti po želji, pa pirjati još 15 minuta uz povremeno dolijevanje vode po potrebi. 4. Radnu površinu posipati brašnom, pa po njoj razvući nadošlo kiselo tijesto na debljinu od 5 mm. Po tijestu ravnomjerno rasporediti mesni nadjev pa ga zarolati, te roladu narezati na šnite širine 5 cm. 5. Zemljanu posudu nauljiti i po dnu poslagati punjeno, zarolano tijesto, te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C 45 minuta. 6. Posebno pomiješati jogurt, vrhnje i malo češnjaka te začiniti po želji. Pečenu roladu izvaditi iz pećnice pa preliti pripremljenim umakom.