NAUČITE PRAVILNO KUHATI TJESTENINU i što smijete, a što ne smijete raditi
Pitate se kako skuhati tjesteninu a da se ona ne lijepi, već da se umak koji pripremite lijepi za tjesteninu? Doznajte tajne kuhanja tjestenine. ...
Sastojci:
Priprema:
1. Mesnatu slaninu, mrkvu, celer i luk narezati na kockice. Češnjak ispasirati.
2. Na malo ulja popržiti slaninu da porumeni, dodati luk i češnjak, mrkvu i celer, pa kratko popržiti.
3. Dodati izmiksane pelate i bijelo vino. Pirjati na umjerenoj temperaturi 5 minuta dok alkohol ne ispari.
4. Nakon toga dodati mlijeko i goveđu juhu, pa nastaviti s pirjanjem dok tekućina napola ne ispari.
5. Dodati šunku, sjeckani peršin i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
6. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, a potom je ocijediti od viška tekućine.
7. Kuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom i posipati parmezanom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept