Turska tjestenina

by | 28 lipnja, 2014

turska pasta

Sastojci:

  • 500 g tjdstenine po želji
  • 150 g mesnate slanine
  • 2 srednje mrkve
  • 1 glavica luka
  • 50 g celera, ulje
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 g pelata rajčica
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 5 dl goveđe juhe iz kocke
  • 1,5 dl mlijeka, sol
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 150 g šunke
  • 40 g parmezana

Priprema:

1. Mesnatu slaninu, mrkvu, celer i luk narezati na kockice. Češnjak ispasirati.
2. Na malo ulja popržiti slaninu da porumeni, dodati luk i češnjak, mrkvu i celer, pa kratko popržiti.

3. Dodati izmiksane pelate i bijelo vino. Pirjati na umjerenoj temperaturi 5 minuta dok alkohol ne ispari.

4. Nakon toga dodati mlijeko i goveđu juhu, pa nastaviti s pirjanjem dok tekućina napola ne ispari.
5. Dodati šunku, sjeckani peršin i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
6. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, a potom je ocijediti od viška tekućine.
7. Kuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom i posipati parmezanom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept