U Zagrebu se održavaju radionice art terapije za lakše svladavanje svakodnevnih briga i stresa
Brojna su istraživanja pokazala da bavljenje umjetnošću, u njezinim raznim oblicima, može biti vrlo pozitivno za mentalno zdravlje. Tu se pojavila ...
Mjesto više tražilo se u restoranu Wok by Matija u Rudešu u kojem je Matija Nikolić – pokretač i vlasnik lanca restorana, predstavio novi, redizajnirani menu na kojem se sada može pronaći još više ukusnih jela vrhunske kvalitete kojom je Matija već osvojio tržište.Brojni gosti, između kojih i poznati gurman Domagoj Jakopović Ribafish, radijski voditelj Daniel Bilić, dizajner Zoran Aragović, Viktor Drago, Eduard Bočkaj i drugi, isprobali su nove specijalitete poput slasnih woktellinyja – jastučića od tijesta punjenih junetinom, piletinom ili povrćem. Novost je i Pizza slagalica, a svaki gost može na pizzu staviti svoje omiljene sastojke i kombinirati različite okuse. Recepture za pizzu Matiji su velikodušno dali iz pizzerije Luna Rossa na Cresu poznate po desetogodišnjoj tradiciji, a pizza majstori prošli su obuku u Italiji te spravljaju pizzu prema originalnoj recepturi iz San Marina.
Osim toga, mnogi će uživati i u personaliziranom woku jer je od sada moguće kreirati i wok po vlastitom ukusu i sa sastojcima po želji, uz domaću tjesteninu kao baza jela. Tjestenina koju Matija koristi uvijek je svježa, a uz nešto promijenjenu recepturu – mješavinu tapioke i durum brašna, zasigurno će se svidjeti budućim posjetiteljima. Također, u pripremi wokova ne koriste se glutaminati niti pojačivači okusa, a sve su namirnice isključivo kontroliranog eko porijekla.
Uz to, u svakome Wok by Matija lokalu moguće je probati sok od bazge i đumbira te kupiti domaći sirup od bazge i domaću tjesteninu u raznim oblicima.