“No buy 2025.” daleko je najbolji viralni izazov dosad
Nakon što smo godinama na društvenim mrežama svjedočili sadržaju poput golemih haulova s desecima pomodnih odjevnih komada, viralnim kozmetičkim pr...
Iako je londonska gastroscena već odavno poznata po fuziji raznolikih restoranskih destinacija s okusima iz svih dijelova svijeta, svemu tome pridružuje se još jedna nova adresa – popraćena hrvatskim gastronomskim opusom. Naime, u Londonu se otvara prvi pop-up restoran s dalmatinskim specijalitetima. Ime mu je Venturin, a predvodi ga cijenjena gastrochefica Maja Mačković iz hvaljenog hvarskog restorana Zlatna Školjka (Golden Shell), a ne možemo ne spomenuti kako je Maja kći Ivana Buzolića, prvog hrvatskog međunarodnog gastrosuca i World Master Chefa te ujedno glavnog i odgovornog u spomenutom hvarskom restoranu.
Cijeli koncept zamišljen je tako da se prepoznatljiva hrvatska, točnije dalmatinska (otočna) kuhinja nađe na londonskoj gastronomskoj karti, a kako stoji u priopćenju Venturina, neobično je da se to nije već prije dogodilo. Ova višenagrađivana chefica, međunarodno priznata u svom gastronomskom radu, prezentirat će, servirati, dočarati i pojasniti načela dalmatinske kuhinje s fokusom na najukusnije zalogaje obogaćene izvornim detaljima kao što su maslinovo ulje, začini i drugi karakteristični sastojci…
Inače, ime Venturin zaboravljen je termin u Dalmaciji koji je svojevrsni sinonim za noćno ribarenje, točnije posljednji trenutak sumraka prije svitanja. Venturin pop-up bit će uklopljen u Pelican cafe i bar koji svojim interijerom najbolje uspostavlja vezu sa spomenutim projektom, a nalazi se na adresi 300 Battersea Park Road, London. Venturin se otvara sredinom listopada, a radit će konkretno četvrtkom, petkom i subotom od 18 sati do ponoći. Kako bi se ova gastropriča dodatno začinila, u sklopu prostora bit će predstavljene i arhivske fotografije koje najbolje dočaravaju dalmatinsku otočnu atmosferu, donirane iz fundusa Maje Dujmić Pavletić. Vjerujemo kako će ovaj potez sve posjetitelje iznenaditi, oduševiti i ujedno im dočarati raznovrsnu ponudu jela i kombinacije okusa dalmatinske gastroscene, kao i tradiciju pripremanja hrane. Cijeli projekt nastao je u organizaciji Sanje Britt Jusić, a više informacija o svemu možete pronaći i na službenoj Facebook stranici.
IZVOR: Buro247.hr