Kesten – maleni plod, veliki izvor nutrijenata za najfinije slastice
Titulu tradicionalnog simbola jeseni zasluženo nosi kesten.Plod kestena od davnina se konzumira na prostorima Mediterana i Azije, izuzetno je p...
Zelena dijeta namijenjena je onima koji ne jedu meso, a htjeli bi se riješiti viška kilograma na zdrav način bez gladovanja.
Budući da se zelena dijeta sastoji od voća, povrća i integralnih žitarica, vitamini, minerali, vlakna i ostali nutrijenti, kojima je bogata oslobađaju organizam od toksina i omogućavaju zdravo mršavljenje.
Svaki dan jede se više-manje po istom rasporedu, ali vrlo je važno da se kombiniraju različite namirnice.
Nakon buđenja: Čaša voćnog soka
Doručak: Svježe voće
Međuobrok: Svježe povrće (salata), tost od integralnog brašna, ili juha, ili čaša mlijeka
Ručak: Svježe povrće, krumpir ili riža, ili komad sira
Večera: Miješana salata.
Napomene – Krumpir se uvijek jede sa salatom.
Voće nemojte kombinirati ni s čim drugim i nemojte ga jesti odmah nakon neke druge vrste namirnica. Jedite ga na prazan želudac, nakon zelenog povrća pričekajte najmanje 30 minuta, a nakon krumpira i riže najmanje 3 sata.
Mlijeko je također zaseban obrok i ni ono se ne smije miješati s drugim namirnicama.
Izvor: covermagazin.com