3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za kore:
Za preljev od bijele čokolade:
Za čokoladnu kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Kore:
1. Pomiješati 3 žlice brašna, 1/3 vrećice praška za pecivo i žlicu kakaa.
2. Umutiti žumanjke, 3 žlice šećera i 30 g margarina. Dodati smjesu od brašna i dobro izmiješati.
3. Jedan bjelanjak umutiti u čvrst snijeg pa dodati u smjesu od žumanjaka i polako promiješati. Okrugao kalup promjera 24 cm obložiti papirom za pečenje. Uliti u njega pripremljenu smjesu za koru i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dvije kore.
Preljev od bijele čokolade:
1. U manju posudu uliti 2 dl slatkog vrhnja i ostaviti da proključa.
2. Zatim dodati izlomljenu bijelu čokoladu i kuhati uz neprestano miješanje dok se ne otopi.
3. Potom skloniti sa štednjaka, dodati margarin i uz neprestano miješanje otopiti ga. Preljev ostaviti sa strane da se ohladi.
Čokoladna krema
1. U manju posudu uliti 2 dl slatkog vrhnja i ostaviti da proključa.
2. Zatim dodati izlomljenu tamnu čokoladu i uz neprestano miješanje kuhati dok se ne otopi.
3. Skloniti sa štednjaka, dodati margarin i uz neprestano miješanje ga otopiti.
4. Posebno umutiti 4 dl slatko vrhnje i šlag fix. Dodati kakao i promiješati.
5. Na kraju dodati ohlađenu čokoladnu kremu i umutiti mikserom.
Završeni postupak:
1. Pečene kore premazati preljevom od bijele čokolade.
2. Kada se preljev stegne, preko njega nanijeti pripremljenu kremu od tamne čokolade te kore naslagati jednu na drugu.
3. Preostalom kremom premazati bočne stranice torte i preliti je glazurom od čokolade (otopiti čokoladu s malo ulja).
Izbor: Dobra hrana