Kako prepoznati dehidriranost kod bebe?
Britanski pedijatri dramatično upozoravaju kako davanje vode novorođenčadi može štetiti zdravlju, no domaći stručnjaci to opovrgavaju. Ipak, ne pre...
Začini spadaju u grupu ljekovitog bilja, stoga je njihov značaj za razvoj bebe višestruk. Osim što imaju antibakterijsko i antioksidativno djelovanje, začini utječu na poboljšanje probavljanja hrane i apetita, čiji je nedostatak čest slučaj kod djece.
Prehrana djece koje su počele jesti čvrstu hranu najčešće započinje namirnicama jednostavnih okusa.
Prema preporukama većine stručnjaka, uvođenje začina u prehranu djeteta treba odgoditi dok dijete ne navrši otprilike osam mjeseci, jer sa šest mjeseci, kada prelazi na čvrstu hranu, njihovi bubrezi i jetra rade sa svega 50 posto kapaciteta, te ih nisu sposobni preraditi (naravno, ovdje se misli na začinsko bilje).
Poslije navršenih sedam mjeseci začine treba dodavati u malim količinama, postepeno. Najbolje je pričekati sedam dana prije uvođenja novog začina da bi se smanjila opasnost od iritacije ili neželjenih reakcija.
Autor: Life Content