Crveni ruž koji ne “bježi” s usana: 7 tajni postojanog make-upa
Može li crveni ruž preživjeti večeru u slijedovima, niz koktela i višesatni ples? Donosimo vam trikove profesionalaca i viralne beauty hacks s TikT...
Što se dogodi kada se pet nevjerojatnih pejsaža udruži sa pet specijaliziranih procesa, a svi orkestrirani spretnim rukama lokalnih uzgajivača kave? Rezultat je Master Origin kolekcija iz Nespressa – pet različitih okusa kave koji su inspirirani zemljom.
Svaka od Master Origin kava je jedinstveno otkriće. Nespresso eksperti za kavu pretražili su svijet kako bi pronašli najbolja područja za uzgajanje kave, od šumovitih planina Sumatre do brda i dolina Nikaragve. U okviru svake odabrane regije, Nespresso je uspostavio partnerstvo sa lokalnim ekspertima za poljoprivredu i započeo misiju testiranja inovativnih i zahtjevnih poljoprivrednih praksi, a sve sa ciljem izrade nevjerojatnih novih aroma i okusa kave.
U Etiopiji, zrna kave okretana su ručno svakih sat vremena kako bi se osiguralo njihovo ravnomjerno sušenje. U Kolumbiji je vrijeme žetve dovedeno do krajnjih granica – svaki cvijet kave je ostavljen na drvetu, riskirajući fermentaciju, sve dok nije bila točno odabrana prava nijansa ljubičaste boje. Preko Sumatre, u Indoneziji, farmeri su koristili tradicionalnu i izuzetno lokalnu metodu vlažne oplodnje, dok je u Nikaragvi korištena metoda ‘crnog meda’ koja uključuje ostavljanje zrna kave u svom prirodnom vonom soku dok za vrijeme sušenja, istovremeno omogućavajući zrnu da upije prirodne šećere.
Kava iz Indije iskusila je vječnu „monsunsku“ tehniku koja je nekada bila prirodna pojava kada je kava, prevezena brodom, preuzela visok nivo vlage iz oceana, rezultat toga je da zrno nabubri i dobije jedinstven novi okus. Za Master Origin Indija, ovaj proces započeo je u 21. stoljeću, a zrna Robuste su bila češće izlagana ovom procesu nego zrna Arabice.
Karsten Ranitzsch, direktor u Nespressu, objasnio je: “Tehnike obrade igraju veoma važnu ulogu u konačnom profilu kave a sa Master Origin okusima htjeli smo se poigrati i vidjeti kako možemo kombinirati mješavinu tradicionalnih, novih i prilagođenih metoda za proizvodnju pet različitih i originalnih kava. Zajedno sa lokalnim farmerima, preuzeli smo rizike i izazvali sami sebe, zahvaljujući uzajamnom povjerenju i podršci koju je izgradio Nespresso AAA program održive kvalitete. ”
UPOZNAJTE NESPRESSO MASTER ORIGIN
Master Origin Indonesia
Stalna vlažnost na Sumatri navela je poljoprivrednike na to da beru zrna kave dok su još mokra, stvarajući izrazito bogatu, baršunastu teksturu i divlji, drveni okus.
Master Origin Ethiopia
Lokalni farmeri u Etiopiji su tokom dugog niza godina, usavršili drevnu tehniku suhe obrade, isušuju i cijele cvjetove kave na brdskom suncu kako bi dobili delikatne voćne okuse.
Master Origin India
Moćni mokri monsunski vjetrovi mjesecima prelaze u indijske obale Malabar. Naši lokalni farmeri naporno rade na uzgajaju kave nevjerojatnog intenziteta.
Master Origin Nicaragua
U brdima i dolinama Nikaragve, naša kava odstajala u crnom medu ručno se okreće svakih sat vremena pod vrućim suncem kako bi apsorbirala slatke okuse.
Master Origin Colombia
Uveli smo tehniku kasne berbe u visokim šumama i brdima Kolumbije. Kava je ostavljena da sazri na grani, a sa svakim novim danom koji svane, svako pojedinačno zrno se procjenjuje i odabire samo ako je savršeno spremno.