Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Luk i češnjak očistiti pa luk naribati na krupno, a češnjak na sitno. Mesnatu slaninu što sitnije nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaja, prašak za pecivo, vrhnje, brašno, slaninu, luk i češnjak. Dodati bosiljak i začine po želji te dobro izmijesiti da se dobije kompaktna smjesa.
3. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati uštipke promjera 4 cm.
4. Svježi sir narezati na kocke, a potom u sredinu svakog uštipka staviti kocku sira i obložiti je mesom.
5. Roštilj pripremiti, pa kada ostane samo žar, na njega spuštati pripremljene uštipke i peći ih dok ne porumene sa svih strana.
Izvor: Dobra hrana