Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za uštipke:
Za preljev:
Priprema:
Uštipci:
1. Piletinu samljeti te pomiješati s vrhnjem, trapistom narezanim na kockice, parmezanom, jajetom i začiniti po želji.
2. Od pripremljene smjese oblikovati kuglice, zatim ih uvaljati u brašno, potom umočiti u umućena jaja, te peći na vrućem ulju sa svih strana dok ne porumene.
Preljev:
1. U teflonskoj tavi otopiti maslac, dodati šampinjone narezane na listove i pržiti ih dok ne porumene.
2. Kada šampinjoni omekšaju, dodati vrhnje i kuhati na umjerenoj temperaturi 10 minuta. Pred kraj začiniti po želji i posipati sjeckanog peršina. Pripremljeni preljev poslužiti uz pržene uštipke.
Izvor: Dobra hrana