Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci
Priprema:
vr2. Kačkavalj iseći na kockice pa sjediniti sa piletinom. Dodati parmezan, začiniti po ukusu i polako promešati. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati kuglice prečnika 4 cm. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Šampinjone iseći na listove i propržiti ih na malo putera. Potom dodati neutralnu pavlaku, peršun i začine po ukusu pa kratko prokuvati.
4. Pržene krokete preliti sosom od pečuraka.
Izvor: Dobra hrana