Nova studija povezuje endometriozu s velikom konzumacijom ovog minerala
Cink se može pronaći u govedini, peradi, mahunarkama, orašastim plodovima, sjemenkama i u još mnogo namirnica, a sada nova studija povezuje visoku ...
Mislili ste da pojesti sladoled nije neka posebna mudrost? Pa, čini se da ste se prevarili. Sladoled je mnogima omiljena ljetna poslastica, ali ako je za vjerovati jednoj stručnjakinji, većina nas ga potpuno pogrešno jede.
Naime, znanstvenica dr. Sarah Kemp tvrdi da postoji čak sedam koraka koje trebate napraviti da biste mogli u potpunost uživati u okusima. Štoviše, postoji formula koja pomaže u ostvarivanju maksimalnog užitka u konzumaciji sladoleda, a ona glasi (i@-14°C + ½S + UDS + 12s) x 2 = MF*. Naravno, to prosječnoj osobi ništa ne znači pa ju je Mirror podijelio u sedam lakih koraka:
1. Prvo biste trebali ostaviti sladoled 15 minuta izvan zamrzivača kako bi dostigao temperaturu od -14 °C. Bit će mekan na dodir, a to će osloboditi molekule arome.
2. Pomoću čajne žličice izvadite malu količinu sladoleda, otprilike pola žlice.
3. Zatim stavite čajnu žličicu naopako u usta, tako da sladoled prvi dotakne vaš jezik, odnosno okusne pupoljke.
4. Pomičite sladoled po ustima da biste u potpunosti doživjeli osjećaj hladnoće i kremastu teksturu.
5. Udahnite kroz usta tako da okusi dođu do svih vaših receptora.
6. Držite sladoled u ustima punih 12 sekundi da biste osjetili maksimalan okus.
7. Ponovite postupak svakom novom žličicom sladoleda.
“Okus je izuzetno važan i trebao bi biti vaš prioritet broj jedan, posebno kad je riječ o sladoledu”, tvrdi Kemp, koja smatra da većina ljudi toga nije svjesna.