
Zdravije alternative u kuhinji: u koje se namirnice isplati uložiti, a koje su bacanje novaca?
Sve više nas vodi računa o tome što jedemo. Ponekad odemo u neke krajnosti i ponese nas kupovina isključivo bio proizvoda, onih bez glutena, laktoz...
Iako neki smatraju kako bademe treba izbjegavati zato što obiluju masnoćama, mi vam donosimo šest razloga zbog kojih biste ih trebali jesti svakodnevno.
Štite od srčanožilnih bolesti i dijabetesa
Konzumacija badema štiti srce i smanjuje rizik od srčanožilnih bolesti. Također utječu na poboljšanje osjetljivosti organizma na inzulin, stoga su važni u borbi s dijabetesom.
Povećavaju energiju i koncentraciju
Konzumacija badema znači stabilizaciju šećera u krvi, što znači i više energije tijekom dana. Šaka badema dnevno povećava koncentraciju i utječe na bolje raspoloženje.
Pomažu u mršavljenju
Polinezasićene i mononezasićene masnoće koje se nalaze u bademima sprječavaju prejedanje i potiskuju osjećaj gladi. Ali imaju i visoki udio magnezija, pa stoga pomažu u izgradnji mišića.
Emma Matković