POGLEDAJTE kako očuvati izgled svoje odjeće!
[caption id="attachment_144911" align="alignnone" width="827"] FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES[/caption]Ne trebate trošiti novac na kemijsko čišćenj...
Kelj pripada porodici kupusnjača, baš kao i prokulica, kupus i cvjetača. Danas je kelj mnogima omiljeno povrće zbog svojih nutritivnih vrednosti i posebnog okusa. Donosimo vam nekoliko razloga zašto bi se ovo povrće trebalo naći na vašem svakodnevnom jelovniku.
Obiluje vitaminima, a nije skup. Konzumiranjem kelja osigurat ćete svom organizmu potrebne doze vitamina C, kao i minerala kalija i kalcija.
Kelj je niskokalorična namirnica – 100 grama sadrži samo 50 kalorija.
Dostupan je tijekom cijele godine.
Kada kupujete kelj, obratite pažnju na izgled listova koji trebaju biti tamnozeleni i mekaniji. Izbjegavajte kelj koji ima žućkasto-smeđe listove jer to znači da nije svjež.
Izaberite teže glavice s manjim listovima i nemojte kupovati odrezane polovice, jer, bez obzira na zaštitu prozirnom folijom, rezani listovi vrlo brzo gube vitamin C.
Kelj možete jesti sirov, ili ga kratko kuhati na pari. Tako će svi listovi zadržati vitamine i izgubiti gorak okus koji neki ne vole.
Tekst: Life Content