Trebate instantnu okrepu? Probajte jednu od ove tri hranjive juhe koje će vam dati snagu

by | 1 svibnja, 2020

Nikad nije bilo važnije opskrbiti tijelo kvalitetnim nutrijentima, stoga vam prenosimo tri recepta za tople juhe koje će vas okrijepiti i dati vašem organizmu snagu.

Juha od mrkve i đumbira

Ovu je juhu izuzetno lako napraviti, a mrkva i đumbir idealna su kombinacija koja će tijelu pružiti dovoljno vitamina, a uz to je i za prste polizati.

Sastojci:

  • tri velike mrkve
  • žlica naribanog đumbira
  • žličica kurkume
  • malo kajenskog papra
  • 20 grama kruha
  • žlica kiselog vrhnja
  •  200 ml povrtnog temeljca

Upute:

Ogulite i narežite mrkve te ih stavite u blender zajedno s đumbirom, kurkumom, paprom, kruhom, kiselim vrhnjem i 200 ml povrtnog temeljca. Miksajte dok nije dobra tekstura te zagrijte u lončiću. Dodajte kiselo vrhnje i papar, a možete ubaciti i bučine sjemenke.

Marokanska juha sa slanutkom

Juha sa slanutkom zagrijat će organizam, a usput ćete unijeti dobru količinu proteina.

Sastojci:

  • žlica maslinovog ulja
  • glavica luka srednje veličine, narezana
  • dvije stapke celera, nasjeckanog
  • 2 žličice kumina
  • 600 ml vrućeg povrtnog temeljca
  • 400 grama narezanih zrelih rajčica
  • 400 grama slanutka
  • 100 grama graška
  • polovica limunovog soka te korijandar ili peršin

Upute:

Zagrijte maslinovo ulje u dubokoj tavi, a zatim popržite luk i celer desetak minuta. Dodajte kumin i još pirjajte minutu. Pojačajte temperaturu, dodajte temeljac, rajčice i slanutak te papar. Neka kuha osam minuta, a zatim ubacite grašak i limunov sok te kuhajte još dvije minute. Začinite po vlastitom ukusu te dodajte peršin ili korijandar.

Juha od kupusa

Kupus je prepun vitaminca C, a uz dodatak povrća i začina ova je juha bomba za zdravlje. Imajte na umu da ova količina vrijedi za šest osoba. U ovu juhu možete dodati i meso.

Sastojci:

  • dvije žlice maslinovog ulja
  • velika glavica luka, sitno nasjeckana
  • 2 štapa celera, sitno nasjeckanog
  • jedna velika mrkva, nasjeckana
  • 70 grama pancete (po želji)
  • jedna velika glavica kupusa, naribana
  • dva veća češnja češnjaka, izgnječena
  • žličica začina slatke paprika
  • žličica nasjeckanog ružmarina
  • 400 grama pelata
  • litra i pol povrtnog temeljca
  • 500 grama slanutka
  • parmezan ( po želji)

Upute:

Zagrijte ulje u loncu na niskoj temperaturi te dodajte luk, mrkvu, celer i sol. Pirjajte 15 minuta. Ako koristite pancetu, dodajte je i popecite. Ubacite kupus i pustite da omekša pet minuta. Dodajte češnjak, ružmarin i papriku i pustite da se kuha minutu. Ubacite pelate i temeljac, a zatim kuhajte 30 minuta te napokon dodajte slanutak. Dobro začinite paprom i dodajte sol te po želji servirajte s dodatkom parmezana.

IZVOR: RTL.HR

Photo by One Shot from Pexels