“No buy 2025.” daleko je najbolji viralni izazov dosad
Nakon što smo godinama na društvenim mrežama svjedočili sadržaju poput golemih haulova s desecima pomodnih odjevnih komada, viralnim kozmetičkim pr...
Prepoznatljivi okus luk duguje sumporu koji apsorbira iz zemlje. Kada ga jedete sirovog, luk ima ljuti okus, a kuhanjem postaje slatkast. Ipak, luk oslobađa i enzim koji iz sumpora proizvodi supstancu sličnu sulfatnoj kiselini koja nadražuje oči.
Da bi vas oči peckale što manje, morate znati kako to i raditi.
Prvo, koristite što oštriji nož – tupi će oštetiti dijelove luka i na taj način će se osloboditi i više enzima.
Stavite prije sjeckanja luk na sat vremena u hladnjak – niska temperatura će usporiti aktivnost enzima koji proizvodi nadražujuće supstancije.
Pomoći će i ako oštricu noža namažete sokom limuna koji ublažava djelovanje sumpornih komponenti luka, kako piše superzena.rs