1. Grah potopiti u hladnu vodu i ostaviti ga preko noći da nabubri. Potom ga procijediti, doliti mlaku vodu i kuhati dok ne proključa. Tada ga ponovno ocijediti od viška tekućine i ostaviti sa strane.
2. Mesnatu slaninu, luk, crvenu papriku i mrkvu narezati na kockice, češnjak što sitnije nasjeckati, a pelate samljeti u blenderu.
3. Na malo ulja popržiti luk i slaninu, a zatim dodati mrkvu i papriku te i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati pelate, češnjak, mljevenu papriku, peršin i ajvar pa sve zajedno prokuhati.
5. Zatim dodati ocijeđeni grah i začine po želji i promiješati.
6. Pripremljenu smjesu prebaciti u nauljenu vatrostalnu zdjelu, doliti malo vode da prekrije grah i odozgo utisnuti dimljena rebrica. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok višak tekućine ne ispari.