Varivo s mladim kupusom

by | 20 studenoga, 2013

Sastojci:

  • glavica mladog kupusa
  • 350 g junetine bez kostiju
  • 2 mrkve
  • 1 veća glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g celera
  • 2 rajčice
  • 2 žlice riže
  • 3 dl soka od rajčica
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Mladi kupus očistiti od korijena i vanjskih listova pa narezati na krupnije kocke. Junetinu također narezati na kocke.
2. Mrkvu očistiti i narezati na kolutove, a celer krupno naribati. Luk i rajčice narezati na kockice, a češnjak što sitnije.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati junetinu, mrkvu i celer pa kratko propržiti da meso promijeni boju. Potom dodati mladi kupus i nastaviti s pirjanjem, dolijevajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
4. Potom dodati narezane rajčice, sok od rajčica, mljevenu papriku, rižu, peršin i začine po želji. Nastaviti s kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept