Imamo recept za brzu vegansku majonezu

Riječ je o malom broju sastojaka i par minuta pripreme!

by | 25 listopada, 2021
veganska majoneza

Veganska majoneza, osim što je ukusna i kremasta, nema kolesterola – a i manje je kalorična. Ako ste uvijek htjeli isprobati kućnu verziju majoneze, isprobajte ovu – mi je konzumiramo već mjesecima!

Sastojci:

1 šalica suncokretovog ulja
1/2 šalice nezaslađenog sojinog mlijeka
2 žličice jabučnog octa ili limuna
1/2 žličice soli

Priprema:

Ulje i mlijeko moraju biti na istoj temperaturi, najbolje da mlijeko izvadite 20-ak minuta prije pripreme i stavite u šalicu. Sve sastojke pomiješajte i pokrenite blender. Ako imate blender, dodajte sve sastojke osim ulja i miksajte oko pet sekundi. Zatim postupno dodavajte ulje dok blender radi laganom brzinom.

Nakon toga, miksajte dok ne dođete do željene gustoće. Ako koristite štapni mikser, pomišajte sve sastojke i štapni mikser stavite na dno posude te podižite gore-dolje kako bi se zgusnulo. Imajte na umu da će se majoneza još dodatno učvrstiti u hladnjaku!

Sve držite u hladnjaku oko 5-6 dana, a ako želite, sastojcima možete dodati i žličicu senfa, ili vlasca/peršina te češnjaka kako biste dobili tartar umak.

Foto: Unsplash