Veganska majoneza, osim što je ukusna i kremasta, nema kolesterola – a i manje je kalorična. Ako ste uvijek htjeli isprobati kućnu verziju majoneze, isprobajte ovu – mi je konzumiramo već mjesecima!
Ulje i mlijeko moraju biti na istoj temperaturi, najbolje da mlijeko izvadite 20-ak minuta prije pripreme i stavite u šalicu. Sve sastojke pomiješajte i pokrenite blender. Ako imate blender, dodajte sve sastojke osim ulja i miksajte oko pet sekundi. Zatim postupno dodavajte ulje dok blender radi laganom brzinom.
Nakon toga, miksajte dok ne dođete do željene gustoće. Ako koristite štapni mikser, pomišajte sve sastojke i štapni mikser stavite na dno posude te podižite gore-dolje kako bi se zgusnulo. Imajte na umu da će se majoneza još dodatno učvrstiti u hladnjaku!
Sve držite u hladnjaku oko 5-6 dana, a ako želite, sastojcima možete dodati i žličicu senfa, ili vlasca/peršina te češnjaka kako biste dobili tartar umak.