Prehrana za zrele godine: Namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Veganska verzija koju će voljeti i ljubitelji mesa
Ako nešto volimo, to je iz tradicionalne mesne opcije jela napraviti vege izvedenicu.
Osim što je zdravija za planet, bolja je i za naš organizam, pa svakako, čak i ako jedete meso trenutačno, pokušajte uvesti nekoliko vegetarijanskih obroka tjedno u svoju prehranu. Jamčimo vam, što dublje ulazite i istražujete, više ćete mogućnosti vidjeti i lakše se osjećati. Do tada, a i nakon što se odlučite na redukciju mesa, mi ćemo biti tu kako bismo vam pobudili inspiraciju za genijalnim jelima. Chorizo je inače tradicionalna vrsta suhe kobasice (u Španjolskoj i Meksiku – različite su) koja se dodaje u jela kako bi poprimila određeni okus, a Meksikanci to rade vrlo specifično. Danas rekreiramo vegetarijansku izvedenicu ovog ukusnog jela koje možete poslužiti na kućnim druženjima.
Sastojci:
1 tofu
250 g gljiva, sitno nasjeckanih
6 chili guajillo, krupnije narezanih (imate ih za kupiti u specijaliziranim trgovinama ili online)
2 sušena chilija ancho
4 chilija de arbol
4 češnja češnjaka
1 žličica origana
½ žličice kima
2 klinčića
1 žličica crvene paprike
½ žličice korijandra
¼ čaše jabučnog octa
biljno ulje
Pripremu pogledajte u videu.
Foto: Pexels