Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Egzotična slastica gotova u par minuta
Tko ne voli palačinke za doručak? Ove veganske palačinke nisu samo ukusne, već su zapravo dobre za vas jer su napravljene od integralne zobi i voća. A gotove su za manje od 30 minuta!
“Ova jednostavna varijanta palačinki spaja najbolje od oba svijeta – ne samo da su ukusne i fine nego su i pripremljene od nutritivno bogatih integralnih namirnica. Volim ih poslužiti s toplim šumskim voćem i kremastim jogurtom od kokosa”, napisala je Harriet Birrell u svojoj kuharici Whole.
Australska food blogerica pojašnjava da je zob odlična namirnica jer obogaćuje doručak kvalitetnim ugljikohidratima koji vam daju energiju tijekom dana. Savjetuje da ostatke palačinki zamrznete jer čine ukusnu grickalicu kad ih zagrijete i prelijete topljenom čokoladom i komadićima banane.
Sastojci:
Za posluživanje:
Postupak pripreme:
Zamrznuto voće stavite u zdjelu da se odmrzava dok pripremate palačinke. Zob, prašak za pečenje, cimet i vaniliju stavite u procesor za hranu. Miksajte pri najvećoj brzini dok se namirnice ne pretvore u brašno. Dodajte ostatak sastojaka za palačinke i nastavite miksati dok ne dobijete glatku smjesu.
Na umjerenoj temperaturi zagrijte tavu s neprianjajućim slojem pa u tavu dodajte 1-2 žlice smjese za palačinke. Pecite oko 5 minuta ili dok se ne stvore sitni mjehurići na površini svake palačinke. Nježno preokrenite palačinku pa ispecite i drugu stranu. Slažite palačinke jednu na drugu i poslužite ih s obilatom žlicom kokosova jogurta i bobičastoga voća.
Pročitajte: 15 senzacionalnih ljetnih salata koje će vas zasititi, ali i osvježiti
Foto: Harriet Birrell