Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Može li itko odoljeti ovoj sočnoj poslastici?
Mi sigurno ne možemo, a uz pomoć Udruge Prijatelji životinja ovu popularnu tortu sada lako možemo napraviti i u veganskom izdanju.
Naime, Udruga Prijatelji životinja odlučila je najguglanija jela 2020. godine pripremiti isključivo od namirnica biljnog podrijetla te je tako dobila odličnu kuharicu koju možete vidjeti ovdje. Nedavno smo s vama podijelili recept za vegansku pizzu iz ove kuharice, koju lako možete napraviti kod kuće, a sada smo se odlučili pozabaviti i jednom od najpopularnijih torti. Upoznajte veganski cheesecake s višnjama!
Sastojci:
150 g mljevenih Oreo keksa
ili Petit Beurre keksa, ali bez maslaca
50 g kokosovog, bademovog, lješnjakovog ulja ili veganskog biljnog margarina
1 staklenka kompota od višanja
6 žlica agavinog ili rižinog sirupa
4 žlice kukuruznog gustina
500 g svježeg tofua
korica i sok jednog limuna
Priprema:
1. Mljevene kekse izmiješajte s otopljenim margarinom po izboru i utisnite na papir kalupa za pečenje u pećnici.
2. Stavite u blender tofu, sok i ribanu koricu limuna, sirup i 2 žlice gustina te dobro izmiješajte.
3. Smjesu prelijte preko podloge koja se 10 minuta pekla na 160 °C, a onda pecite još 25 minuta.
4. Ocijedite sok od višanja iz kompota u posudu i kada lagano zakipi, dodajte 2 žlice razmućenog gustina i 2 žlice sladila.
5. Maknite posudu u stranu i lagano miješajući dodajte višnje.
6. Kad se krema ohladi, dodajte preljev od višanja.
Foto: vaphotog/Getty Images via Guliver, Prijatelji životinja