
Dva korisna recepta gotova za pola sata s mnoštvo okusa i proteina
Prije svega, treba zaboraviti na rigorozne dijete, raznorazne napitke ili čarobne tablete. Ništa od toga neće stvarno sto posto pomoći želimo li li...
Može li itko odoljeti ovoj sočnoj poslastici?
Mi sigurno ne možemo, a uz pomoć Udruge Prijatelji životinja ovu popularnu tortu sada lako možemo napraviti i u veganskom izdanju.
Naime, Udruga Prijatelji životinja odlučila je najguglanija jela 2020. godine pripremiti isključivo od namirnica biljnog podrijetla te je tako dobila odličnu kuharicu koju možete vidjeti ovdje. Nedavno smo s vama podijelili recept za vegansku pizzu iz ove kuharice, koju lako možete napraviti kod kuće, a sada smo se odlučili pozabaviti i jednom od najpopularnijih torti. Upoznajte veganski cheesecake s višnjama!
Sastojci:
150 g mljevenih Oreo keksa
ili Petit Beurre keksa, ali bez maslaca
50 g kokosovog, bademovog, lješnjakovog ulja ili veganskog biljnog margarina
1 staklenka kompota od višanja
6 žlica agavinog ili rižinog sirupa
4 žlice kukuruznog gustina
500 g svježeg tofua
korica i sok jednog limuna
Priprema:
1. Mljevene kekse izmiješajte s otopljenim margarinom po izboru i utisnite na papir kalupa za pečenje u pećnici.
2. Stavite u blender tofu, sok i ribanu koricu limuna, sirup i 2 žlice gustina te dobro izmiješajte.
3. Smjesu prelijte preko podloge koja se 10 minuta pekla na 160 °C, a onda pecite još 25 minuta.
4. Ocijedite sok od višanja iz kompota u posudu i kada lagano zakipi, dodajte 2 žlice razmućenog gustina i 2 žlice sladila.
5. Maknite posudu u stranu i lagano miješajući dodajte višnje.
6. Kad se krema ohladi, dodajte preljev od višanja.
Foto: vaphotog/Getty Images via Guliver, Prijatelji životinja