Veganski cheesecake s višnjama koji će obožavati i ljubitelji mliječnih proizvoda

by | 2 siječnja, 2021
vegan cheesecake

Može li itko odoljeti ovoj sočnoj poslastici?

Mi sigurno ne možemo, a uz pomoć Udruge Prijatelji životinja ovu popularnu tortu sada lako možemo napraviti i u veganskom izdanju.

Naime, Udruga Prijatelji životinja odlučila je najguglanija jela 2020. godine pripremiti isključivo od namirnica biljnog podrijetla te je tako dobila odličnu kuharicu koju možete vidjeti ovdje. Nedavno smo s vama podijelili recept za vegansku pizzu iz ove kuharice, koju lako možete napraviti kod kuće, a sada smo se odlučili pozabaviti i jednom od najpopularnijih torti. Upoznajte veganski cheesecake s višnjama!

Cheesecake s višnjama

Sastojci:
150 g mljevenih Oreo keksa
ili Petit Beurre keksa, ali bez maslaca
50 g kokosovog, bademovog, lješnjakovog ulja ili veganskog biljnog margarina
1 staklenka kompota od višanja
6 žlica agavinog ili rižinog sirupa
4 žlice kukuruznog gustina
500 g svježeg tofua
korica i sok jednog limuna

veganski cheesecake

Priprema:

1. Mljevene kekse izmiješajte s otopljenim margarinom po izboru i utisnite na papir kalupa za pečenje u pećnici.

2. Stavite u blender tofu, sok i ribanu koricu limuna, sirup i 2 žlice gustina te dobro izmiješajte.

3. Smjesu prelijte preko podloge koja se 10 minuta pekla na 160 °C, a onda pecite još 25 minuta.

4. Ocijedite sok od višanja iz kompota u posudu i kada lagano zakipi, dodajte 2 žlice razmućenog gustina i 2 žlice sladila.

5. Maknite posudu u stranu i lagano miješajući dodajte višnje.

6. Kad se krema ohladi, dodajte preljev od višanja.

Foto: vaphotog/Getty Images via Guliver, Prijatelji životinja