Brački restoran BioMania ponovno se našao u samom vrhu svjetske veganske i vegetarijanske gastronomije, a posebno veseli vijest da uskoro otvaraju vrata plant-based restorana i u Zagrebu!
BioMania inače je obiteljski plant-basedrestoran čija je priča započela 2018. godine sa željom da restoran bude predvodnik promjene u percepciji zdrave prehrane i održivog življenja. Cilj restorana jest mijenjati način na koji ljudi razmišljaju o hrani biljnog podrijetla. Ideja vlasnika bila je stvoriti ukusna veganska jela u kojima svi mogu uživati, poštujući okoliš i podržavajući lokalnu zajednicu.
Ono na čemu ovaj isključivo organski, “od polja do stola” veganski restoran inzistira jest njegovanje odnosa s malim obiteljskim dobavljačima, uzgajanje vlastite hrane, dok svoje jelovnike prilagođavaju sezonskim i lokalnim namirnicama koje su jedinstvene za teren, klimu i poljoprivrednu tradiciju.
Nedavno je stigla vijest da je brački restoran BioMania primio Best of the Best priznanje od TripAdvisora, vodeće svjetske platforme za recenzije. Time se BioMania svrstala među 1 % najboljih na globalnoj razini kao i među top 10 restorana na svijetu u kategoriji Veganski/Vegeterijanski Restorani. Zanimljivo je to da se radi o jedinom restoranu na listi koji radi samo sezonski.
Lijepo je ovo priznanje zbog kojeg iz restorana ne skrivaju uzbuđenje, a nas je pak još više razveselila vijest da ćemo u jelima bračkog restorana uskoro moći uživati i u Zagrebu.
Evo što su nam iz BioManije otkrili o skorašnjem otvorenju u Zagrebu:
“Planirano otvaranje je do kraja godine (točniji datum ćemo najaviti na društvenim mrežama kada bude poznato). Dakle, koncept je isti – plant based (veganski), isključivo organski, sezonski, lokalno što je više moguće. Većina jela je i gluten-free.”
Kuhinja BioMania poznata je na Braču i diljem svijeta po svježim ekološkim namirnicama, slijede održivu praksu, fokusiraju se na kvalitetu jela te izuzetnu uslugu. Svi sastojci koje koriste su organski – to znači da nema GMO-a i ne sadrže kemikalije i antibiotike. Kad god je moguće dolaze od lokalnih dobavljača.
Upravo je to ono što nas očekuje i u Zagrebu.
“Naglasak je na kvaliteti namirnica, suradnji s najkvalitetnijim malim proizvođačima i održivim upravljačkim praksama. Novootvoreni koncept će slijediti put onog s Brača”, otkrivaju nam.