Trik pomoću kojeg ćete kruh duže održati svježim
Mnogi se trude što je moguće duže održati kruh svježim i poslije toliko savjeta misle da su našli pravi recept za to. Vjerojatno i vi s ovim ciljem...
Ukusna kombinacija s prilogom od riže i ječma
SASTOJCI:
* 12-ak paprika
* 400 g kukuruza iz konzerve
* 300 g crvenog graha iz konzerve
* 1 crveni luk
* 3 šake tjestenine
* 3 bijela luka
* 1/2 šalice riže
* 1/2 šalice ječma
* sol, papar, ulje, vlasac
* 1 jaje
* 1 kiselo vrhnje
* 1 sirni namaz
PRIPREMA:
1. Ispržiti crveni luk lagano, dodati skuhanu tjesteninu, kukuruz, grah, začine i bijeli luk. Kad se lagno izdinsta, ohladiti te izmiksirati u blenderu. Toj smjesi dodati jaje i kiselo vrhnje.
2. Puniti paprike i slagati u napunjenu posudu za pečenje. Malo nauljiti paprike i staviti da se peku na 180 stupnjeva nekih 40 minuta.
3. Skuhati rižu i ječam zajedno, dok je još toplo umiješati sirni namaz i služiti kao prilog uz pečene paprike, savetuje Coolinarika.