Vinski gulaš

by | 2 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 500 g junetine od buta
  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 glavice luka
  • 2 mrkve
  • 1 crvena paprika
  • 1 dl slatkog crnog vina
  • 1 dl soka od rajčica
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 500 g njoka, ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Junetinu i pileće bijelo meso narezati na krupnije kocke.
2. Mrkvu narezati na kolutove, crvenu papriku na kocke, a luk nasjeckati.
3. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati junetinu te i nju kratko popržiti da promijeni boju. Potom nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi dok junetina napola ne omekša.
4. Posebno na malo ulja popeći pileće bijelo meso. Zatim pečenu piletinu pomiješati s junetinom, dodati mrkvu i papriku pa kratko ispirjati.
5. Doliti crno vino i sok od rajčica, dodati mljevenu papriku, šećer i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi da svi sastojci omekšaju i umak dobije željenu gustoću.
6. Posebno skuhati njoke, a potom ih procijediti od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept