3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu od višanja:
Za bijelu kremu:
Za čokoladnu kremu:
Priprema:
Biskvit:
Pomiješati šećer i vodu pa prokuhati. Potom skloniti sa štednjaka, dodati mljevene kekse i orahe, otopljenu čokoladu i margarin. Sve sastojke izmiksati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
Krema od višanja:
Višnje ocijediti od soka, a potom 2/3 soka ostaviti neka prokuha. U preostalom soku razmutiti gustin, uliti u proključali sok i kuhati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati višnje i promiješati.
Bijela krema:
Slatko vrhnje sa šlag fiksom umutiti u čvrst šlag. Dodati mješavinu kiselog vrhnja i šećera u prahu pa polako promiješati.
Čokoladna krema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Na pari umutiti žumanjke sa šećerom, dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi.
3. U ohlađenu smjesu dodati šlag od slatkog vrhnja i snijeg od bjelanjaka te polako promiješati.
Završni postupak:
1. U kalup za tortu rasporediti smjesu za biskvit, preko njega nanijeti kremu od višanja i ostaviti neka se stegne.
2. Zatim nanijeti bijelu kremu i na kraju kremu od čokolade. Tortu ostaviti u kalupu da se stegne.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept