Vjenčići s lješnjacima

by | 19 siječnja, 2015

ljesnjaci

 

Sastojci:

  • 250 g margarina
  • 200 g mljevenih lješnjaka
  • 1/2 praška za pecivo
  • 400 g brašna
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 2 vanil-šećera
  • 100 g šećera u prahu za posipanje

Priprema:
1. Pomiješati omekšali margarin s jajima, vanilin-šećerom i šećerom. Zatim umiješati mljevene lješnjake i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Dobro umijesiti da se dobije kompaktno tijesto.
3. Napraviti kolačiće pomoću kalupića (ili pomoću valovitog dodatka za mašinu za meso) pa napravite vjenčiće.
4. Poslagati vjenčiće u tepsiju i peći ih u zagijanoj pećnici na 200°C 15-20 minuta.
5. Gotove vjenčiće uvaljati u šećer u prahu.

 

Izvor: Pošalji recept