Kesten – maleni plod, veliki izvor nutrijenata za najfinije slastice
Titulu tradicionalnog simbola jeseni zasluženo nosi kesten.Plod kestena od davnina se konzumira na prostorima Mediterana i Azije, izuzetno je p...
Stručnjaci preporučuju da voće treba jesti 20-30 minuta prije obroka. Glavni razlog za to je taj što plodovi sadrže šećer i zbog toga im treba dosta vremena da se rastvore i probave. Osim toga, ukoliko jedete voće nakon obroka, gubite hranjive tvari iz voća.
U mnogim kulturama voće se jede nakon obroka, ali taj trend se treba promijeniti. Ovdje su neki od glavnih razloga zašto voće treba jesti prije obroka:
Voće uvijek treba jesti dvadeset ili trideset minuta prije jela. A ako želite jesti voće nakon obroka, onda pričekajte tri sata (nakon što se hrana probavi). Ukoliko jedete voće prije jela, možete i smanjiti vašu težinu, jer ćete se osjećati punijim.
Budući da naše tijelo ne dobiva hranu tijekom osam do devet sati sna, preporučuje se da uključite voće svako jutro u svoju prehranu (prije doručka). To pomaže da povećate razinu šećera u krvi i u tijelu. Konzumiranje voća je dobar način započinjanja vašeg dana.
Izbjegavajte jesti voće kao prilog uz obrok. Isto tako, konzumiranje voća kao deserta ne daje najbolje rezultate za tijelo, jer su plodovi sjeckani i pomiješani sa šećerom.
Bolje je da u potpunosti izbjegnete konzervirano, smrznuto voće ili voće koje je obrađeno. Ti plodovi imaju visok sadržaj šećera, konzervansa ili drugih kemijskih dodataka koji mogu biti štetni za tijelo. Oni se ne smatraju zdravim voćem.
Konzumiranje zdravih plodova svako jutro na prazan želudac (prije doručka), pomaže tijelu da apsorbira sve potrebne i bitne elemente koji se nalaze u voću.
Izvor: ljepota.ba