Voćna šarlota

by | 5 rujna, 2013

Sastojci:

  • 2 pakiranja piškota
  • 2 konzerve kompota od marelica
  • 10 listova želatine
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 1,5 dl ruma
  • 1 dl vode
  • 2 vrećice šlaga

Priprema:

1. Marelice izvaditi iz konzerve, ocijediti i sitno narezati, te ih kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije gusta, kašasta smjesa.
2. Želatinu potopiti u hladnu vodu, pa kad omekša, dodati ju u mlaku smjesu.
3. Slatko vrhnje umutiti mikserom, a zatim pomiješati s ohlađenom smjesom od marelica, dodati šećer i vanilin šećer, te sve dobro izmiješati.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati rum i vodu, a zatim u dobivenu otopinu umakati piškote.
5. Natopljenim piškotama obložiti dno i bočne stranice okruglog kalupa pa uliti pripremljenu kremu, a odozgora također poslagati piškote.
6. Pripremljenu tortu staviti u hladnjak da se stegne, te je izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i ukrasiti po želji.

Izvor: Dobra hrana