Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Za kore:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 200 g šećera muteći dok se šećer ne otopi. Pred kraj mućenja dodati žlicu octa.
2. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 150 ºC 60 minuta.
3. Od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
Krema:
1. Pomiješajte žumanjke sa šećerom pa uz neprestano miješanje kuhati na pari dok se šećer ne otopi. Zatim skloniti s pare i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađenu kremu od žumanjaka dodati šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.
3. Posebno umutiti krem šlag od vanilije s mlijekom.
4. Ananas, banane i kivi očistiti i narezati na manje kocke.
Završni postupak:
1. Prvu koru premazati 1/3 kreme od žumanjaka, posuti ananasom i premazati 1/3 krem šlaga od vanilije. Prekriti drugom korom pa premazati 2/3 kreme od žumanjaka rasporediti banane, premazati 2/3 krem šlaga od vanilije i prekriti trećom korom. Na kraju nanijeti preostalu kremu od žumanjaka, posuti ga kivijem i premazati preostalim krem šlagom.
2. Premazanu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana