Voćna torta

by | 28 ožujka, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 9 bjelanjaka
  • 400 g šećera
  • 1 žlica octa
  • 2 žlice oštrog brašna

Za kremu:

  • 9 žumanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 5 žlica oštrog brašna
  • 1,2 l mlijeka
  • 3 vanilin šećera
  • 250 g margarina
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 300 g banana
  • 300 g jagoda
  • 300 g kivija

Priprema:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Potom dodati ocat i brašno te umutiti mikserom.
3. U pleh obložen papirom za pečenje uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 150 ºC.
4. Pečeni biskvit uzdužno prerezati dva puta da se dobiju tri kore.

Krema:

1. U posudu uliti 1 l mlijeka, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno pomiješati 2 dl mlijeka, žumanjke, vanilin šećer i brašno pa umutiti mikserom. Dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu dodati omekšani margarin i umutiti mikserom.
4. Voće očistiti i narezati na ploške, a slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
5. Prvu koru premazati trećinom kreme, preko toga poslagati kolutove banana i premazati trećinom šlaga od slatkog vrhnja. Preklopiti drugom korom, premazati drugom trećinom kreme, poslagati jagode i premazati drugom trećinom šlaga. Na kraju prekriti trećom korom, premazati preostalom kremom i poslagati komadiće kivija. Bočne stranice torte premazati šlagom.

Izvor: Dobra hrana