Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Za biskvit:
Za kremu:
Za ukrašavanje:
Priprema:
Biskvit:
1. Jabuke oguliti i narezati na kriške. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, pa u njega poslagati kriške jabuka, posipati ih s 5 žlica šećera i peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC 15 min. dok ne omekšaju.
2. Posebno pripremiti biskvit. Žumanca umutiti s 3 žlice šećera. Posebno umutiti bjelanjke s 2 žlice šećera u čvrst šaum. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šamom od bjelanjaka. Promiješati kuhačom. Dodati mješavinu brašna i praška za pecivo i promiješati.
3. Omekšale jabuke izvaditi iz pećnice i preliti ih pripremljenim biskvitom.
4. Peći u zagrijanoj pećnici na 180ºC oko 20 min. Pečeni biskvit okrenuti naopačke, tako da jabuke budu gore.
Krema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka i kuhati dok ne prokuha.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s brašnom, gustinom, jajima, šećerom i vaniln šećerom. Uliti u prokuhano mlijeko i pomoću žice za mućenje neprekidno miješati dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati maslac i izmiksati.
Završni postupak:
1. Biskvit s jabukama vratiti u kalup, pa preko njega uliti četvrtinu kreme, posipati 1/3 narezanih jagoda, te isti postupak ponoviti još dva puta. Završiti s preostalom kremom. Tortu ostaviti u hladnjaku da se stegne.
2. Kada se torta stegne, prema uputstvu s vrećice pripremiti crveni preljev i ravnomjerno ga nanijeti na tortu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept