3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu I:
Za kremu II:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa žlicom šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka, te promiješati. Dodati gustin, brašno i polako promiješati kuhačom. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smjese ispeći biskvit.
Krema I:
1. U manjoj posudi pomiješati 3 dl vode i šećer, te ostaviti da prokuha.
2. Posebno razmutiti puding u preostaloj vodi, pa dodati u prokuhanu vodu i kuhati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati narezane breskve.
Krema II:
1. U posudi pomiješati krem sir, vrhnje, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu, pa izmiksati.
2. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i dodati u smjesu.
3. Želatinu preliti sa 12 žlica hladne vode i pričekati da nadođe, a zatim ju dodati u kremu i promiješati.
Završni postupak:
1. Preko pečenog biskvita u kalup nanijeti toplu kremu I, pa ostaviti da se stegne i ohladi.
2. Zatim nanijeti kremu II, te poravnati i vratiti tortu u hladnjak.
3. Preko gornje kreme rasporediti kriške bresaka. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i preliti preko bresaka.
4. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa, pa bočne stranice obložiti rolicama.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept