Voćna torta s breskvama

by | 4 studenoga, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica gustina

Za kremu I:

  • 700 g bresaka
  • 5 žlica šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 4 dl vode

Za kremu II:

  • 500 g krem sira
  • 4 dl vrhnja
  • 150 g šećera
  • 2 šlaga
  • 30 g želatine
  • 2 vanilin šećera
  • ribana korica od jednog limuna

Za dekoraciju:

  • 4 breskve
  • 1 bezbojni preljev za torte
  • 150 g rolica

Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa žlicom šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka, te promiješati. Dodati gustin, brašno i polako promiješati kuhačom. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smjese ispeći biskvit.

Krema I:
1. U manjoj posudi pomiješati 3 dl vode i šećer, te ostaviti da prokuha.
2. Posebno razmutiti puding u preostaloj vodi, pa dodati u prokuhanu vodu i kuhati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati narezane breskve.

Krema II:
1. U posudi pomiješati krem sir, vrhnje, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu, pa izmiksati.
2. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i dodati u smjesu.
3. Želatinu preliti sa 12 žlica hladne vode i pričekati da nadođe, a zatim ju dodati u kremu i promiješati.

Završni postupak:
1. Preko pečenog biskvita u kalup nanijeti toplu kremu I, pa ostaviti da se stegne i ohladi.
2. Zatim nanijeti kremu II, te poravnati i vratiti tortu u hladnjak.
3. Preko gornje kreme rasporediti kriške bresaka. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i preliti preko bresaka.
4. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa, pa bočne stranice obložiti rolicama.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept