Voćna torta s višnjama

by | 3 veljače, 2015

Voćna torta sa višnjama – donosimo vam odličan recept

Sastojci:
Za biskvit:

  • 10 bjelanjaka
  • 350 g šećera
  • 1 žlica

Za kremu:

  • 10 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g bijele čokolade
  • 500 g višanja iz kompota
  • 500 g šlaga
  • 5 dl gazirane vode

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se šećer ne istopi.
2. Pred kraj mućenja dodati žlicu octa.
3. U odgovarajuću tepsiju obloženu papirom za pečenje uliti pripremljenu smjesu. Sušiti smjesu od bjelanjaka na 100 ºC 90 min.

Krema:

1. Pomiješati žumanjke i šećer pa uz neprestano miješanje kuhati na pari dok se ne dobije fina kremasta smjesa.
2. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati omekšani margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati ribanu bijelu čokoladu i polako promiješati.

Završni postupak:

1. Šlag umutiti s hladnom gaziranom vodom. Višnje dobro ocijediti od viška tekućine.
2. Osušenu koru premazati kremom od žumanjaka, a zatim po njemu rasporediti višnje.
3. Tortu premazati šlagom i  po želji.

Izvor: Dobra hrana