3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Priprema:
1. Pomiješati žumanjke, vanilin šećer, instant cappuccino od vanilije i šećer u prahu. Kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije fina krema.
2. Polovinu želatine preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
4. U ohlađenu kremu od žumanjaka dodati mascarpone sir, šlag od slatkog vrhnja i nabubrenu želatinu. Polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati izmiksane jagode i šećer pa kratko prokuhati. Posebno umutiti vodu i gustin te dodati u kremu od jagoda. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
6. U mlaku kremu dodati preostalu nabubrenu želatinu i promiješati.
7. Posebno umutiti mlijeko i Nescafe.
8. U okrugao kalup za tortu složiti piškote natopljene Nescafeom. Premazati polovinom smjese od jagoda, a potom nanijeti polovinu kreme od sira. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti redom natopljenih piškota.
9. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i premazati preostalom kremom.
Izvor: Dobra hrana