Voćni tiramisu

by | 23 listopada, 2013

Sastojci:

  • 3 velike kutije piškota
  • 500 g mascarpone sira
  • 4 jaja
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 žlica gustina
  • 2 vaniln šećera
  • 300 g zamrznutih malina
  • 1 vrećica želatina u prahu
  • 2 vrećice instant cappuccina
  • 50 g čokolade u prahu

Priprema:

1. Želatin u prahu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
2. U manju posudu staviti zamrznute maline, dodati 2 dl vode, 60 g šećera u prahu i kuhati dok se ne dobije kompaktna smjesa. Zatim dodati gustin i kratko prokuhati kako bi se dobila željena gustoća. Na kraju skloniti sa štednjaka, dodati polovicu želatina i promiješati.
3. Bjelanjak odvojiti od žumanjka i umutiti u čvrst snijeg.
4. Posebno umutiti žumanjke, preostali šećer u prahu i vaniln šećer. Dodati mascarpone sir i umutiti mikserom. Na kraju dodati želatin, snijeg od bjelanjka i polako promiješati.
5. Instant cappuccino pripremiti prema uputstvima s vrećice.
6. Kalup za tortu obložiti prozirnom folijom, a zatim piškote umakati u cappuccino i njima prekriti dno kalupa.
7. Premazati jednom trećinom kreme od mascarponea i prekriti drugim redom natopljenih piškota. Zatim nanijeti drugu trećinu kreme od mascarponea i premazati mlakom kremom od malina. Ostaviti u hladnjaku 30 min. da se stegne, a zatim prekriti još jednim redom natopljenih piškota i premazati preostalom kremom od mascarponea.
8. Posuti čokoladom u prahu i vratiti u hladnjak da se stegne.

Izvor: Dobra hrana