Trik pomoću kojeg ćete kruh duže održati svježim
Mnogi se trude što je moguće duže održati kruh svježim i poslije toliko savjeta misle da su našli pravi recept za to. Vjerojatno i vi s ovim ciljem...
NA internetu je moguće pronaći hrpu recepata u kojima je glavni sastojak bundeva, namirnica koja s pravom nosi laskavu titulu kraljice jeseni.
Meso bundeve bogato je antioksidansima, vlaknima, magnezijem, kalijem te vitaminima B, C, E i K, dok se u njenoj kori nalaze provitamin A te alfa i beta karoteni. Posebno su zdrave njene sjemenke koje sadrže proteine, mangan, vlakna, magnezij, fosfor i cink. Bundeva je niskokalorično povrće u kojem mogu uživati i dijabetičari.
Ako ste se zaželjeli ove namirnice, dobro je znati da od nje možete pripremiti i zdrav kruh, i to prema vrlo jednostavnom receptu. Na kruh možete dodati sirove sjemenke bundeve koje su pune proteina i zdravih masti.
Sastojci:
– 1/2 šalice bademovog brašna
– 1/2 šalice kokosovog brašna
– 1/2 žličice sode bikarbone
– 1/2 žličice praška za pecivo
– 1/2 žličice cimeta
– 1/4 žličice soli
– 4 jaja
– 1/3 šalice rafiniranog kokosovog ulja, rastopljenog
– šalica pirea od bundeve
– 2/3 šalice eritritola (prirodni zaslađivač)
– 1/4 šalice mlijeka po izboru
– 1 do 2 žlice sirovih sjemenki bundeve
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje. Papir namažite uljem.
U veliku zdjelu dodajte bademovo brašno, kokosovo brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, cimet i sol. Sve zajedno promiješajte.
U zdjelu srednje veličine dodajte jaja, kokosovo ulje, pire od bundeve, eritritol i mlijeko. Sve zajedno promiješajte.
Dodajte vlažne sastojke suhima i promiješajte.
Prebacite u posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Po vrhu pospite sjemenke bundeve.
Pecite 35 do 40 minuta, sve dok čačkalica kod isprobavanja ne izađe čista.