Ako konzumiramo sladoled u umjerenim količinama, bez brige možemo uživati u ovoj omiljenoj ljetnoj poslastici. Pored osvježenja i prelijepog okusa, sladoled donosi još neke povoljnosti po naše zdravlje.
1. Sladoled je bogat kalcijem.
Odrasloj osobi dnevno je potrebno oko 1000 miligrama kalcija, dok trudnice i djeca imaju povećanu potrebu za tim mineralom. Zbog mlijeka kao osnovnog i najvažnijeg sastojka, sladoled će dobro poslužiti kao jedan od izvora ne samo kalcija nego i vitamina A i B.
2. Sladoled pomaže u održavanju tjelesne težine
Neke studije tvrde da kalcij uvjetno smanjuje kalorijsku vrijednost sladoleda koja iznosi između 125 i 300 kalorija na 100 grama. To nikako ne znači da se uz njega mršavi nego samo da je “manji grijeh” u odnosu na druge deserte.
3. Sadrži vitamine i antioksidanse
Voćni sladoled koji se priprema od smrznutog ili svježeg voća donijeti će vam neophodne vitamine, dok će oni od kave i čokolade osigurati dozu antioksidansa polifenola koji štiti srce i krvne žile i jača imunološki sustav.