Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Slanina i veganstvo u istoj rečenici nisu baš logični, ali nakon što vam ovaj recept otvori okusne pupoljke, čak i mesožderi će moći potvrditi da je doista riječ o deliciji.
I dok originalna slanina obiluje nezdravim masnoćama i nije zdrava za naš organizam, veganska je upravo suprotno od toga – pripravlja se od mrkve i ne šteti nam ni u kojem smislu. Iz dana u dan oduševljavaju nas ideje za veganske recepte koji se pojavljuju posvuda. Od grickalica, do glavnih jela, predjela i deserata, izbora ima doista napretek, a ako još niste probali hrskavu slaninu koju možete staviti u sendvič, pojesti kao grickalicu ili jesti uz glavno jelo, sada je pravo vrijeme za to.
Sastojci:
2 mrkve
1 žlica javorovog sirupa
2 žlice tahinija
1 žličica tamarija
1 žličica bademovog maslaca
¼ žličice umaka “tekućeg dima”
Sol
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Narežite mrkvu gulilicom na tanke listiće i u posudu dodajte sve navedene sastojke. Poslažite sve na papir za pečenje da se ne dodiruju i pecite 9-11 minuta uz okretanje na obje strane na pola pečenja.
Foto: Instagram