Za ovaj sočan BIO kolač trebat će vam samo četiri sastojka

by | 11 travnja, 2020

Proljetno vrijeme idealno je za lagane deserte, a ako su još pripremljeni od kvalitetnih i zdravih sastojaka, tko im može odoljeti? Deserti koji uključuju čokoladu, svima su nam omiljeni izbor, stoga danas predstavljamo jednu slasticu za sočnu i jednostavnu čokoladnu tortu. Znamo da nisu svi spretni u pripremi kolača, no za izradu ove ukusne poslastice nije vam potrebno posebno znanje. Uostalom, svi znamo da domaći kolači, pečeni s ljubavlju, imaju najbolji okus, ma kako god ispali!

RUF u svojem asortimanu ima već gotove smjese koje je potrebno samo izmiksati prema uputama na pakiranju te staviti peći. Odlično za sve nas koji smo uvijek u nedostatku i utrci s vremenom!  Poseban naglasak u ovom proizvodu čine kvalitetni, kontrolirani, organski sastojci koji su specifični za RUF-ov BIO asortiman. Ovaj brend uvijek prati najnovije trendove, pa tako ima široki asortiman proizvoda, uključujuće bezglutensku, vegansku i organsku hranu.

Za izradu već spomenutog RUF kolača od čokolade, potrebna su vam samo 4 sastojka:

1 RUF BIO kolač od čokolade ili 1 RUF BIO kolač od limuna
3 jaja
150 g mekog maslaca ili margarina
50 ml mlijeka (1,5% masti)

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:
Upalite pećnicu na 180 ° C, a za to vrijeme pripremite smjesu. Ovaj kolač je zanimljiv jer ga možete ispeći u bilo kojem kalupu – na običnom pladnju, kalupu za kruh, kalupu za torte ili nekom drugom prigodnom obliku – možete se poigrati, a finalni rezultat uvijek je isti – ukusni, čokoladni desert.

Za pripremu smjese, sve sastojke stavite u zdjelu – RUF gotovu smjesu, margarin ili maslac (koji ste prethodno ostavili na sobnoj temperaturi), jaja i mlijeko te kratko miješajte ručnim mikserom na najnižoj postavci, a zatim na najvišoj postavci oko 3 minute, dok ne postane kremasto.
Gotovu smjesu izlijte u kalup koji ste odabrali i prethodno ga obložili papirom za pečenje. Nakon otprilike 15 minuta pečenja, provjerite je li kolač gotov prije nego što ga izvadite iz pećnice.

Nakon pečenja kolač izvadite iz pladnja i stavite na žičani stalak da se ohladi. Kad se ohladio, možete ga jednostavno posipati šećerom u prahu ili preliti glazurom po želji.

Za kraj treba napomenuti kako u ponudi postoji i RUF bio kolač od limuna, za sve one koji vole osvježavajuće i laganije verzije. Njegova voćna svježina daje posebnu notu ovom sočnom desertu. Priprema je jednaka, vrlo jednostavna kao i u verziji s čokoladom. Predlažemo da za potpuni užitak kolač prelijete s voćnom glazurom koju dobivate uz pakiranje. Koju god verziju odabrali, ne sumnjamo kako ćete uživati u finalnom rezultatu! Dobar tek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: PR