Smotuljci od piletine

by | 6 svibnja, 2014

Clipboard0914

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 250 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 30 g sjemenki lana
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:
1. Piletinu uzdužno narezati na krupnije komade.
2. Začiniti ih po želji i propirjati na vrućem ulju sa svih strana kako bi porumenili. Zatim ih izvaditi na papirnati ubrus kako bi upio suvišnu tekućinu i ostaviti da se ohlade.
3. Lisnato tijesto istanjiti valjkom u pravokutnik debljine 3 mm i narezati na trake širine 3 cm.
4. Lisnatim tijestom obložiti središnji dio piletine, a suvišno tijesto odstraniti.
5. Tijesto premazati umućenim jajetom i posipati sjemenkama lana.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega pripremljenu piletinu i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok tijesto ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept