1. Cvjetaču očistiti od vanjskih listova i istrgati na cvjetove. Zatim ju skuhati u slanoj vodi, a potom ocijediti.
2. Krumpir oguliti, oprati i narezati na kockice te posebno skuhati u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir procijediti, dodati u njega margarin, mlijeko i začine po želji te dobro izgnječiti da bi se dobio pire.
3. Šampinjone narezati na listove i popeći na malo ulja. Kada tekućina koju su pustile gljive zavri, posipati ih s malo brašna, a zatim postepeno dolijevati 2 dl vode miješajući dok se ne dobije fini umak. Pred kraj kuhanja dodati senf, sjeckani peršin i začine po želji.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju usuti pire krumpir i poravnati. Utisnuti cvjetaču, a preko nje preliti umak od šampinjona. Posipati mrvicama i parmezanom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C oko 20 min.