Zapečena škarpina

by | 23 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 1 kg škarpine
  • 1,3 kg krumpira
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 puna žlica brašna
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • mješavina začina
  • 0,5 dl maslinovog ulja

Priprema:

1. Krumpir oguliti i narezati na ploške, luk na kockice a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Škarpinu očistiti i začiniti po želji.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati krumpir, mljevenu papriku, brašno, peršin, luk i češnjak i polako promiješati.
4. Zemljanu posudu nauljiti i u nju prebaciti pripremljenu smjesu s krumpirom te poravnati. Preliti mješavinom maslinovog ulja i bijelog vina, doliti vode pa peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
5. Kada je krumpir napola pečen, odozgo utisnuti škarpinu i peći ih najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne omekšaju. Jelo je gotovo kada krumpir potpuno omekša, a višak tekućine ispari.

Izvor: Dobra hrana