Zapečene mahune

by | 12 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 600 g zamrznutih žutih mahuna
  • 1 veća glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 zelena paprika
  • 1 veća mrkva
  • 200 g pelata rajčica
  • 400 g dimljenih rebrica
  • 3 jaja, ulje
  • 2 dl mlijeka
  • 2 dl vrhnja
  • komorač
  • mješavina začina

Priprema:
1. Luk, mrkvu i zelenu papriku očistiti i narezati na kockice, a češnjak propasirati.
2. Dimljena rebrica narezati na krupnije kocke.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko popržiti.
4. Potom dodati zelenu papriku i izgnječene pelate rajčica i mahune. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi oko 20 minuta dok povrće ne omekša, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja dodati komorač i začine po želji.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju presuti mahune. Utisnuti dimljena rebrica i preliti mješavinom mlijeka, jaja i vrhnje.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept