Zapečene mahune s palentom

by | 10 veljače, 2013

Sastojci:

  • 700 g mahuna
  • 2 glavice luka
  • 2 mrkve
  • 500 g junetine od buta
  • 2 dl biljnog vrhnja
  • 2 jaja
  • juneće juhe po potrebi
  • 4 žlice palente
  • ulje
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Junetinu narezati na krupnije kocke, luk na kockice a mrkvu na ploške.
2. Na malo ulja popržiti luk a potom dodati junetinu te i nju kratko popržiti.
3. Potom dodati mrkvu i nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi povremeno dolijevajući juneću juhu dok meso napola ne omekša. Zatim dodati mahune i nastaviti s pirjanjem.
4. Pred kraj pirjanja, kada svi sastojci omekšaju a višak tekućine ispari (potrebno je da ostane vrlo malo tekućine), dodati začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti mahune s junetinom.
6. Posebno umutiti biljno vrhnje i jaja pa preliti preko mahuna i odozgo posuti palentom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 30 minuta.

Izvor: Dobra hrana