Priprema:
1. Luk narezati na kockice, mrkvu krupno naribati, a češnjak usitniti.
2. Na malo ulja popeći luk i češnjak, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko popeći.
3. Potom dodati mahune i nastaviti s pirjanjem, dolijevajući vodu po potrebi.
4. Kada su mahune napola pirjane, dodati sok od rajčica, mljevenu papriku, komorač i začine po želji. Nastaviti s pirjanjem dok povrće potpuno ne omekša. Pred kraj kuhanja dodati hladnu zapršku (mješavinu brašna i malo vode) i miješati dok se ne zgusne.
5. Piletinu narezati na kocke i začiniti po želji, a potom je popeći na vrućem ulju.
6. Krumpir skuhati i ispasirati, dodati u njega margarin, mlijeko i začine po želji pa dobro izmiješati da se dobije pire.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju uliti varivo od mahuna. U njega utisnuti pečenu piletinu a odozgora prekriti krumpir-pireom i posipati ribanim sirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C oko 30 min.