Zapečene palačinke

by | 26 travnja, 2013

Sastojci:

  • 8 palačinki
  • 500 g mljevene junetine
  • 1 glavica luka
  • 1 manja crvena paprika
  • 2 dl soka od rajčica
  • 4 žlice ulja
  • origano
  • mješavina začina

Za preljev:

  • 3 dl jogurta
  • 3 jaja
  • 100 g sira

Priprema:

1. Luk i crvenu papriku očistiti i narezati na kockice.

2. Na ulju popeći luk, a zatim dodati crvenu papriku te i nju kratko popeći.

3. Potom dodati mljevenu junetinu i popeći. Uliti sok od rajčica i nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.

4. Pred kraj pirjanja dodati origano i začine po želji.

5. Na svaku palačinku staviti malo nadjeva. Bočne stranice palačinke preklopiti prema unutra, a potom zarolati.

6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati palačinke.

7. Posebno pripremiti preljev: bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Posebno umutiti žumanjke i jogurt, dodati ribani sir i promiješati. Na kraju pomiješati smjesu od žumanjaka sa snijegom od bjelanjaka.

8. Pripremljenu smjesu preliti preko palačinki. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.

Izvor: Dobra hrana